.

.
.

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Τσοκαρίες...


- Όλες τους τσοκαρίες είναι! Καλά τα λέει η Σουσού! Ακούς εκεί να μου γυρίσουνε τα μούτρα! Εκατό χρόνια θέλουνε για να φτάσουνε το μικρό μου νυχάκι!
Μια τούμπα πήρε η Νάνσυ στο δρόμο κι έτρεξαν δυο γυναίκες να τη βοηθήσουν. Τα γόνατά της γδάρθηκαν κι έτσουξαν πολύ όταν της έβαλαν οξυζενέ.
- Πονάς κυρία Νάνσυ μου, αλλά θα σου περάσει γρήγορα, ευτυχώς δεν είναι τίποτα σοβαρό! 
- Αχ! Μέχρι την καρδιά με χτύπησε ο πόνος!
- Δίκιο έχεις καημενούλα μου, όμως θα στο απολυμάνει...
- Καημενούλα είσαι και φαίνεσαι κυρά μου! Εγώ είμαι μαντάμ κι αριστοκράτισσα, όχι σαν ελόγου σου!
- Δε φταίει κανένας άλλος, εγώ η χαζή που σε είδα από τη βεράντα κι έτρεξα να σε βοηθήσω με τη φίλη μου! 

Η έχθρα με τις γειτόνισσες ξεκίνησε από εκείνη την ημέρα. Η συμπεριφορά της μαθεύτηκε και την κοιτούσαν με μισό μάτι.
Είχε από καιρό μετακομίσει σ' ένα διαμερισματάκι στο Φάληρο. Έκανε τα πάντα για να είναι κοντά στο γιο της, μόνο και μόνο για να ταράζει τη νύφη της. Πολλές φορές η Αννίκα δεν της άνοιγε την πόρτα, προσποιούμενη ότι δεν ήταν στο σπίτι. Η Νάνσυ όμως παραμόνευε την ώρα που επέστρεφαν τα παιδιά από το σχολείο και τα δηλητηρίαζε κατηγορώντας τη μητέρα και τη γιαγιά τους. Γνήσιο εγγόνι της θεωρούσε ότι ήταν ο Μάνθος και του έδινε πάντα περισσότερα, για να αναγκάσει τους συμπεθέρους να αγοράζουν παραπάνω πράγματα για να μη ζηλεύει ο Χαρίτος. Δε μπορούσε να ανεχτεί ότι ο μικρός είχε δικό τους όνομα...
- Μανθούλη μου, στα καλύτερα σχολεία θα πας και θα γίνεις επιστήμονας! Μη σε νοιάζει τίποτα, η γιαγιά σου είναι εδώ! Εσύ μικρέ μου, πες στην άλλη σου γιαγιά και στον παππού σου να βάλουνε κι εσένα! Δύο τους έχεις κι εσύ, άμα σ' αγαπάνε κι αυτοί να πληρώσουνε! Άμα δε θέλουνε δεν πειράζει, θα δούμε τι θα γίνει και με σένανε... 
Καλά που έχετε τον πατέρα σας και ζείτε καλά, άμα περιμένατε από τη μάνα σας μόνο σουτζουκάκια θα σας τάιζε κι άλλο τίποτα!
Κακός χαμός γινόταν στο σπίτι από τα κλάματα και τα παράπονα του Χαρίτου. Η Αννίκα προσπαθούσε να τα συμβιβάσει αλλά στο μυαλουδάκι του μικρού είχε καρφωθεί η ιδέα πως ο μεγαλύτερος αδερφός του θα είχε όλα τα καλά κι εκείνος θα ήταν παραπεταμένος... 
- Στάθη, μάζεψε τη μάνα σου γιατί κι εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει! Αν δε σταματήσει αυτά που κάνει θα πάρω τα παιδιά και θα πάω στη μάνα μου να μείνω!
Τρελή και ψεύτρα έβγαζε η Νάνσυ τη νύφη της! Από όσα έκανε, παραδεχόταν τα μισά.
- Εσύ γιε μου ταξιδεύεις συνέχεια και δεν είσαι εδώ να βλέπεις! Ό,τι σου λέει πιστεύεις λοιπόν! Δε με χωνεύουνε και σου βάζουνε λόγια!
- Έλα τώρα καλέ μάνα, λες και δε σε ξέρω! Πετάς κι εσύ τις σπόντες σου μια ζωή...
- Να κόψουνε το λαιμό τους και τα πεθερικά σου! Εγώ γιατί κάνω σχέδια για το Μανθούλη μας, ε; Το όνομα μόνο ξέρουνε να καμαρώνουνε;
- Τι λες; Λίγα πράγματα κάνουν στα παιδιά; Και ρούχα και παιχνίδια και πάντα με τα χέρια γεμάτα έρχονται! Τα παιδιά μου δεν τα αδικούν μάνα κι εσύ λέγε ό,τι θες! 

Το ζευγάρι μάλωνε τακτικά. Όταν στο επόμενο πολύμηνο ταξίδι του Στάθη η Νάνσυ έπιασε για μια ολόκληρη ώρα την κουβέντα με την κουτσομπόλα ψιλικατζού της γειτονιάς τους κι άκουσε η Αννίκα τις μπηχτές της, μάζεψε λίγα ρούχα, πήρε και τα παιδιά και πήγε στο πατρικό της.
- Ακούς εκεί να μου πει ότι είναι αμαρτία να μην αφήνω τη γιαγιά να βλέπει τα εγγόνια της και την έχω μόνο για να πληρώνει! Λύσσαξε πια η λωλή! Είχαμε κομμάτι την ησυχία μας όταν έμενε στην Αθήνα κι όταν φαγώθηκε να έρθει πιο κοντά μας τα είπα στο γιο της ότι θα έχουμε προβλήματα! Αλλά δε φταίει αυτός, εγώ που τα ανέχτηκα τόσα χρόνια και δεν τον έστειλα πακέτο στη μάνα του! Το παίζει παραλού κι αριστοκράτισσα μια ζωή τρομάρα της, άφραγκο άφησε τον πεθερό μου για να κάνει τα μεγαλεία της!
- Σύχασε μπρε παιδάκι μου τώρα, κατακόκκινη ηγίνηκες! Κάτσε να περάσει η μπόρα, να ιδούμε τι θα πει κι ο Στάθης κι ο πατέρας του... 
- Αννίκα μου, δεν είναι πρέπον να παρατάς την κόχη σου! Η γυναίκα να φεύγει απέ το σπίτι τση πράμα σωστό δεν είναι...
- Καλά ήκαμε! Κι ο Άγιος φοβέρα θέλει, δε λένε; Με το καλό τον μιλάει τόσα χρόνια, αμά δε λέει να τήνε βάλει στη θέση τση! Στο σπίτι τση το πατρικό ήρθε, όχι στοις δικηγόροι!
- Παναγιά μου! Αυτό δα ήλειπε
Η Ασπασία που είχε μπει στην αυλή, συμφώνησε με τη Σασώ.
- Δε τον χώρισε, μη κάνετε έτσι! Είναι ο μόνος τρόπος για να καταλάβει ότι η μάνα του θα χαλάσει την οικογένειά του! 
Οι ξαδέρφες και κουμπάρες μιλούσαν καθημερινά στο τηλέφωνο και κάθε δεύτερη εβδομάδα πήγαινε η νονά να τους δει. Ήξερε η Ασπασία όλα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους και την είχε συμβουλέψει να το κάνει από καιρό.
- Καλύτερα αγανακτισμένη στη μάνα σου, παρά κλαμένη στα δικαστήρια! Γιατί η πεθερά σου θέλει να σας χωρίσει! 


Η τηλεόραση που έφερε ο Στάθης στη μάνα του, κρατούσε λίγες ώρες απασχολημένη τη Νάνσυ, κάνοντάς την να ονειρεύεται περισσότερα. Η Μαντάμ Σουσού ήταν η αγαπημένη της σειρά.
- Ίδια εγώ είναι! Το ύφος της, τα λόγια της, η μεγαλομανία της! Ξεχωρίζει από όλες τις τσοκαρίες στη γειτονιά! Και η άλλη εδώ πέρα παραξηγήθηκε, επειδής της είπα να έρχεται να κάμει τσι δουλειές μου! Πολύ το φχαριστήθηκα! Όχι που θα την άφηνα να το παίζει ανώτερη!
Μια αξιοπρεπέστατη κυρία είχε συναντήσει στο φαρμακείο, καλοντυμένη κι ευγενική. Όταν την είδε να μιλάει με τις δυο γειτόνισσες που είχε αρπαχτεί, προσπάθησε να την προσεγγίσει. Η γυναίκα ενημερωμένη δεν είχε διάθεση να πιάσει φιλία μαζί της και όποτε τη συναντούσε ή έκανε ότι δεν την έβλεπε ή τη χαιρετούσε τυπικά.
Η Νάνσυ ρωτούσε τους πάντες αν ξέρουν μια παραδουλεύτρα, όχι επειδή πραγματικά τη χρειαζόταν αφού δεν είχε περισσευούμενα λεφτά, αλλά για να δείξει ότι σαν καλομαθημένη και  πλούσια δεν καταδεχόταν να κάνει τις χοντρές δουλειές στο σπίτι.
Της είπαν για μια καλή και πολύ καθαρή γυναίκα που αναλάμβανε σπίτια και είπε ότι θα το σκεφτεί. Όταν λοιπόν είδε ότι η μεγαλοκυρία την απέφυγε, πήρε ύφος και όρμησε!
- Μαντάμ, να σας πω κάτι! Εσείς δεν είσαστε που καθαρίζετε σπίτια; Θέλω μια γυναίκα ξέρετε, γιατί έτσι είμαι μαθημένη και νομίζω ότι μου σύστησαν εσάς! Θα σε πληρώνω με το παραπάνω και θα τρως τα καλύτερα στο σπίτι μου!

Η κυρία ένιωσε το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι της απειλητικά...
- Τι λες χριστιανή μου, εγώ παραδουλεύτρα; Δυο γυναίκες έχω για το σπίτι μου, σου φαίνομαι για άνθρωπος της ανάγκης;
- Άμα εσύ έχεις δυο για το σπίτι σου, εγώ είχα τις διπλές και προσωπική καμαριέρα στο δικό μου! Αλλά για να ρωτήσω και να μου πούνε για σένα, μάλλον αυτή την εντύπωση τους έχεις δώσει! Άντε στο καλό τώρα, να πάω κι εγώ που με περιμένουνε στην Κηφισιά!
Εμβρόντητη η γυναίκα άκουσε τα λόγια της και πριν προλάβει να της απαντήσει η Νάνσυ έφυγε. Σύζυγος καθηγητού, μορφωμένη και μεγαλωμένη στο αρχοντικό των γονιών της που κληρονόμησε, ήταν πρόσωπο σεβαστό και δαχτυλοδεικτούμενο.
- Αυτή είναι εντελώς τρελή! Αν είναι δυνατόν άνθρωπος να με σύστησε για οικιακή βοηθό! 

Ο Στάθης θα επέστρεφε το συντομότερο στον Πειραιά. Οι κατηγορίες της μητέρας του για την Αννίκα, τον είχαν ανάψει για τα καλά.
- Δεν πρόλαβες να μπαρκάρεις γιε μου και η γυναίκα σου πήρε τα παιδιά κι έφυγε από το σπίτι! Ένας Θεός ξέρει που τα έχει πάει και τι σχέδια κάνει! Γι αυτό κανένα δε βρίσκεις στο σπίτι σου αγόρι μου! Θα σου πάρει γερή διατροφή και θα βρει άλλονε από τη φάρα τους! Αυτό που ήθελε το πέτυχε, βρήκε μεγαλεία, λούσα, σπίτι λουξ και λεφτά πολλά και τώρα άντε βρες τηνα! Δεν έκαμε για σένανε, από την αρχή στα έλεγα και δεν άκουσες τη μαμά σου! Πήγες κι έμπλεξες με τις τσοκαρίες τση Κοκκινιάς!
- Ο μπαμπάς;
- Πήγε να δει τον πατέρα του, δεν είναι και τόσο καλά, θα πεθάνει μάλλον, δεν ξέρω τι έχει...
- Καλά, ο παππούς άρρωστος και δε ρώτησες; Πότε θα γυρίσει;
- Δεν ασχολούμαι με αρρώστιες, οι γιατροί λένε να μη συχύζουμαι! Θα γυρίσει σε δυο τρεις μέρες ο πατέρας σου και θα πάει να φέρει τα παιδιά. Εσύ να προσέχεις και να τρως καλά, η άλλη ανάγκη δεν έχει και να μη στεναχωριέσαι! 
Ο ταξιτζής που τον παρέλαβε από το αεροδρόμιο, τον ρώτησε αν αισθάνεται καλά. Κατάχλομος, με μάτια κόκκινα από την αϋπνία, ίσα που ψιθύρισε τη διεύθυνση.
Το σπίτι τον υποδέχτηκε βουβό και ψυχρό. Χωρίς την παρουσία της γυναίκας του και τα χαρούμενα γέλια των παιδιώνένιωσε την απελπισία να τον πνίγει. Δεν άνοιξε τα παντζούρια για να μπει στο σπίτι φως και δεν είδε τις φρεσκοποτισμένες γλάστρες στο μπαλκόνι... 
- Μάνα! Η γυναίκα και τα παιδιά μου είναι εδώ, έτσι; 
- Στάθη! Καλωσόρισες αγόρι μου! 
- Κακώς όρισα! Τι συμβαίνει κι η γυναίκα μου έφυγε από το σπίτι; Τι πράγματα είναι αυτά; Μέσα είναι;
- Σύχασε παιδί μου, εδώ είναι σε μας, πού αλλού θα ήτουνε; Κι όσο για τα νεύρα σου μάζωξέ τα γιατί θα σηκωθεί ο μαχαλάς στο ποδάρι! Πόσο να άντεχε, με λες; Τα παιδιά κοντεύουνε να τήνε μισήσουνε με το γρι γρι τση μάνας σου! Εμάς τσι γιαγιάδες μας λέει τσοκαρίες! Η μάνα μου που ήντουνε αρχοντοκυρά κι εδώ τήνε σέβουνται ούλοι είναι τσοκαρία; Εγώ που με ηγάπησε ούλος ο κόσμος από βρέφος και μέχρι τώρα ηβγαίνουνε στσι πόρτες για να με χαιρετίσουνε και να με μιλήσουνε οι γειτόνοι είμαι τσοκαρία; Η μάνα σου απ' όταν ήρτε εδώ, με τον κόσμο ούλο μάλωσε και οι αθρώποι ούλοι τον κόρφο τσους φτύνουνε! Να με συμπαθάς, αμά τα πράματα έτσι είναι, στον στόμα τση για μας ηπιάσει πρέπει να το πλύνει πρώτα! Την ηξινίσαμε απ΄ την αρχή και μας λογαριάζει για οχτρούς, κατάλαβες; Θαρρείς που μας αρέσει να γυρίσει η κόρη μας πίσω με τα μικρά; Πλερώνουνε κι αυτά τσι αμαρτίες σας τα πουλάκια μου... Χώρια που το Χαρίτο τόνε βλέπει σαν αποπαίδι! Γιαγιά και μάνα είναι αυτή; 
Του κόσμου τα λόγια ηβάνει στο μυαλουδάκι τσους, δεν τα ήξευρες κι αυτά; Πόσες φορές η Αννίκα σε είπε που αγανάχτησε πια και δεν αντέχει; Μια μέρα ήσυχια δεν ηπέρασε το παιδί μου στο σπίτι σας Στάθη! Μέχρι και τσι γειτόνισσές σας ηπιάνει και μας κατηγοράει κι η γυναίκα σου μούτρα δεν έχει να ιδεί άθρωπο...
- Τι λες τώρα μάνα; Εγώ ξέρω άλλα πράγματα! Ότι ερχόταν στο σπίτι να δει τα παιδιά και η κόρη σου της έκλεινε την πόρτα! Στα σκαλιά καθόταν κι έκλαιγε από τη στεναχώρια της! Δε μπορεί να το χωρέσει ο νους μου ότι η γυναίκα μου έφυγε! Εγώ σε τι έφταιξα, μου λες;
- Τόσες φορές σου μίλησα εγώ και τόση ώρα σου μιλάει η μαμά μου κι ακόμα ρωτάς σε τι έφταιξες;
Η Αννίκα σχεδόν αγνώριστη από τη στεναχώρια και το κλάμα βγήκε από το δωμάτιο και τον κοιτούσε στα μάτια προκλητικά, έτοιμη να τον κατασπαράξει...

17 σχόλια:

  1. Κρίμα κι άδικο. Έχει κάνει τόσους ανθρώπους άνω-κάτω αυτή η μαντάμ... Τι ικανοποίηση, άραγε, να νοιώθουν τέτοια άτομα, κάνοντας κόλαση τις ζωές των άλλων? Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια... Με συναρπάζει το γράψιμό σου και το ξέρεις! Πολλά φιλιά Μαίρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mαριανάκι μου έτσι είναι δυστυχώς...
      Αυτού του είδους την ικανοποίηση, τη θεωρώ διαστροφική...

      Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, εύχομαι να περνάς καλά!

      Φιλάκια και πολλή αγάπη σου στέλνω!

      Διαγραφή
  2. Αυτή η επισκεψη δεν ειναιη συνηθισμένη για να σχολίασω τα τεκτενόμενα στις τσοκαρίες..χι.χιχ. αυτες θα τις φδιαβασω με την ησυχία μου θα ξανά έρθω το βραδυ.. να τις ευχαριστηθώ... περασα μονο και μονο να σου ευχήθώ...για την γιορτή σου.. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!! και καλά ΜΑΙΡΟΎΛΑ μου... να εισαι καλα και να μας γραφεις τις ομορφες απολαυστικες ιστορίες σου... φιλακια για την γιορτή.. πολλα πολλα και στο επανυδείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου γλυκιά σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Να είσαι κι εσύ καλά, χαρούμενη και γελαστή πάντα και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

      Σε φιλώ πολύ, καλά να περνάτε!

      Διαγραφή
  3. Κι εγω όπως και το Ρουλιώ απο πάνω ήρθα ν αφήσω τις πιο γλυκές ευχές μου για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ!!!
    Μαιρούλα το πρώτο που θα κάνω με τη συνταξιοδότηση,θα συγκεντρώσω όλες τις αναρτήσεις σου να θα τις απολαύσω σαν βιβλίο διηγημάτων πια!
    Μου χες λείψει τόσο καιρό
    Σε φιλώ και σου εύχομαι Ο,ΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΟΘΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου σ' ευχαριστώ πολύ!
      Υγεία, δύναμη και ό,τι επιθυμείς να έχεις!
      Κι εσύ μου έχεις λείψει, δυστυχώς κάποια μπλογκς που παρακολουθούσα δεν έχω εδώ και καιρό τη δυνατότητα να τα διαβάσω. Οι σελίδες δε μου ανοίγουν, ελπίζω όμως να λυθεί το πρόβλημα...

      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Αγαπημένη μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ με υγεία και πολύ πολύ ευτυχία ,οση μπορεί κανείς να αντέξει!!! να σε χαίρονται οι δικοί σου,μα και εμείς που μας χαρίζεις τις τόσο εξαιρετικα καλογραμμένες και συναρπαστικές ιστορίες σου!!!!
    Καλέ ,αυτή άρχισε να γίνεται άκρως επικίνδυνη,ας την μαζέψει κάποιος.... έλεος !!! Φιλάκια με πολλή αγάπη Μαιρούλα μου και πάντα καλότυχη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφούλα μου σ' ευχαριστώ πολύ αγάπη μου!
      Ανταποδίδω τις ευχές, υγεία κι ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου!

      Τρελή του γιατρού η συχωρεμένη, δε μαζευόταν με τίποτα!
      Τη θυμάμαι να βγαίνει στο μπαλκονάκι της με ύφος δέκα καρδιναλίων και να κοιτάζει τους γείτονες σα να ήταν παράσιτα...χα χα χα!

      Πολλή αγάπη και φιλάκια σου στέλνω ψυχούλα μου!

      Διαγραφή
  5. εχω ακούσει και εχω ακούσει για κακές πεθερές...αλλά βρε Μαιρούλα μου αυτη μανταμ Νανσυ τις ξεπέρασε όλες..και να ήξερες πως την καταλαβαινω την Ανίκκα!!!! τουλάχιστον αυτή είχε την μάνα της για να την υπερασπίσει...πολύ καλα εκανε και εφυγε απο το σπίτι ... το λεμε εμεις τωρα .. αλλα τότε ήτανε εγκλημα .. οπότε... έκανε την ανατροπή της η Αννίκα μπράβο της..αλλά εγώ λυπαμε τον γιο της .. βρε τον κακομοίρη μπλεξιμο...αντε να διούμε τι θα κανει.. παλι στο περίμενε θα μας έχεις ΜΑΙΡΟΥΛΑ.. φιλακια πολλα.. πολλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα μου, η συγκεκριμένη ήταν μεγαλομανής και τρέλανε πολύ κόσμο και φυσικά τη νύφη και τους συμπεθέρους. Οι πρόσφυγες της αυλής δεν ταίριαζαν στην οικογένειά της που είχε πιστέψει ότι ήταν αριστοκράτες.
      Αν η αγανακτισμένη Αννίκα δεν το έκανε αυτό, σίγουρα θα είχαν χωρίσει με το Στάθη.
      Έγκλημα ήταν τότε βέβαια, σωστά το λες. Ήταν κι εκείνος μαμάκιας και η μάνα έβρισκε και τα έκανε αυτά...
      Θα γνωρίσεις εδώ κι άλλες πεθερές φαντασμένες αλλά και νύφες τσαούσες! χα χα χα!

      Σε φιλώ αγαπημένη μου Σμαραγδένια!

      Διαγραφή
  6. Ποιός να της βάλει μυαλό αφού δεν έβαλε μέχρι τώρα??
    Και το ζευγάρι θα χωρίσει και τα παιδιά δηλητηριάζει με την κακία της!

    Φτύνω τον κόρφο μου Μαίρη μου!!!


    Εσύ πρέπει να γράψεις σενάριο για της 7θανάσιμες πεθερές!

    Φιλιά θαλασσινά γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι Ζουζούκα μου...
      Για τις 7 θανάσιμες να γράψω, ε; Ξέρω καμιά δεκαριά απίστευτες πεθερές, λες να στείλω τα σενάρια; χιχιχι!

      Εσύ είσαι μια γλυκύτατη φρεσκοπεθερά, φτύσου να μη ματιαστείς κορίτσι μου! αχαχαχαχαααα!

      Φιλάκια πολλά πολλά, καλή νύχτα να έχεις γλυκούλα μου!

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα Μαιρούλα μας και χρόνια πολλά !!!!! Να είσαι καλά και ότι επιθυμείς!!! Πιστεύω τώρα που είσαι με εορταστική διάθεση να γλυκάνεις λίγο την κακομοίρα την Αννικα !!!!!!! χιχιχιχιχι!!!

    Ρούφηξα το γραπτό σου αλλά, τι κρίμα, τελείωσε γρήγορα! βάλε παιδί μου 5-6 αναρτήσεις να το ευχαριστηθεί η ψυχή μου !!!!!!!!!!!!!χιχιχιχι

    φιλια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά με υγεία κι αμέτρητες χαρές και σε σένα Μαράκι μου γλυκό!
      Η Αννίκα τα είχε πάρει στο κρανίο κατά το κοινώς λεγόμενο, πως να τη γλυκάνω και να αλλάξω την ιστορία τους; Τον χόρεψε για τα καλά το Στάθη, είχε και δίκιο βέβαια!

      Θα προσπαθήσω να κάνω μια μεγάααααααλη ανάρτηση, στο υπόσχομαι...χαχαχαχα!

      Καλό βράδυ να έχεις αγάπη μου, σε φιλώ!

      Διαγραφή
  8. Μαράκι μου, ήρθα!!!επιτέλους.
    αρχίζω το διάβασμα, θα απολαύσω επεισόδια.Χαίρομαιιιι
    για εσένα καλό ξημέρωμα,
    για εμένα καλο διάβασμα
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το αγαπημένο Μαράκι μου!
      Καλό διάβασμα βεβαίως να έχεις και καλό ξημέρωμα να έχουμε γλυκούλα μου!

      Φιλάκια πολλά, καλό Σαββατοκύριακο!!!

      Διαγραφή
  9. ε μα δεν υποφέρεται πια αυτή η Νάνσυ, άκου πράγματα, επειδή το εγγονάκι έχει το όνομα του άλλου του παππού να το μειώνει και να το κάνει να νοιώθει κατώτερο... και αυτή η Αννίκα πόσα να αντέξει , καλά έκανε κι έφυγε , κρίμα όμως που τσακώνεται το ζευγάρι.. και αυτός ο Στάθης , πόσο βλάκας επιτέλους; λες και δεν ξέρει τη μανα του..ουφ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή