.

.
.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Εγκατάλειψη συζυγικής στέγης...



Οι μέρες περνούσαν αργά και μαρτυρικά για το Στάθη και το Μάνθο.

Η Αννίκα είχε πεισμώσει και δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι τους, αν ο άντρας της δεν ξεκαθάριζε την κατάσταση με τη μητέρα του.
- Μπαμπά, τι λες να γίνει; Μήπως ζητήσει διαζύγιο;
- Σώπα βρε γιε μου, σ' αγαπάει η γυναίκα σου! Τη μάνα σου πρέπει να διώξουμε, να πάει πιο μακριά! Τώρα θα μου πεις και με το δίκιο σου, όπου και να είναι τα δικά της θα τα κάμει... 

Ένας μήνας είχε περάσει από την ημέρα του μεγάλου καβγά. Ο Μάνθος έπαιρνε τα παιδιά στο σπίτι για να τα δει ο πατέρας τους, ήταν μικρά ακόμα και δεν καταλάβαιναν.

Η Νάνσυ είχε ήδη μιλήσει με δικηγόρο, κατηγορώντας τη νύφη της ότι εγκατέλειψε τον άντρα της κι απαγόρευε να δει τα παιδιά του...
- Πάει και τέλειωσε γιε μου, να την ξεχάσεις! Γυναίκα είναι αυτή που παρατάει το σπίτι της; 
Η διχόνοια ανάμεσα στο ζευγάρι θέριεψε. Βλέποντας ο Στάθης την άρνηση της Αννίκας κι έχοντας τη μάνα του να τριβελίζει το μυαλό του συνέχεια, αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Ή θα επέστρεφε στο σπίτι τους με τα παιδιά ή θα χώριζαν! 
- H γειτονιά ηξεύρει αυτά που είπαμε, η Αννίκα με τα παιδιά είναι εδώ επειδής κάμνουνε γκρεμίσματα τσοι τοίχοι στο σπίτι!
- Και ίσα με πότε θα μερεμετίζουνε μπρε Σασώ; Αυτά τα πράματα σκέπτουμαι, ρεζίλι θα γένουμε άμα πάρουνε χαμπάρι... Εντροπής πράματα είναι αυτά... 
- Θα σιάξουνε όλα, θα ιδείς... Ηπήρε το μάθημά του ο γαμπρός και θα φερθεί κατά πως πρέπει. Αμά κι αυτή η Νάνσυ, την ψυχή τση κόρης σου ήβγαλε, άδικο δεν έχει το παιδί...
- Τι να κάμω δεν ηξεύρω... Δεν είναι κι άθρωπος να τη μιλήσεις, αυτή χαρές έχει που τσι ήφερε τον ένα εκεί και την άλληνα εδώ, άλλο που δεν ήθελε... Αμά κι ο συμπέθερος κομμάτι αλλιώτικος με φαίνεται, σάμπως και να μη δικιολογεί τη νύφη του πια... Δίκιο έχει, το παρατράβηξε η κόρη μου... Κι εκεί στο Πασαλιμάνι δε θα βουίζει ο τόπος που τον άφηκε η γυναίκα του το Στάθη;
- Μπρε Λούλα μου, όποτε πάγαινα για να ποτίσω τσι γλάστρες τόση κουβέντα ήπιανα με τσι γειτόνισσες! Μια κακιά λέξη δεν ήκουσα για την Αννίκα απέ τσι άλλες των διαμερισμάτων τση πολυκατοικίας! Και την ψιλικατζού στη θέση τση ήβαλα που ήβγαινε στην πόρτα κι ούλο ήλεγε ο στόμας τση! Αφού η πεθερά την κλάφτηκε, την ηλυπήθηκε για, το ίδιο θα ήκαμες κι εσύ κι εγώ! Το θέμα είναι να σμίξει το αντρόγυνο και η μάνα του να μην ανακατώνεται στη ζωή τσους... 

Το τηλέφωνο που χτυπούσε επίμονα ξύπνησε το Στάθη. Η μητέρα του κοφτά τον κάλεσε στο σπίτι της.
- Πλύσου, ντύσου κι έλα αμέσως εδώ! 
Στην πόρτα τον περίμενε και με τον καφέ έτοιμο στο τραπέζι.
- Ο δικηγόρος μας περιμένει, του μίλησα εγώ! Εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη η προκομμένη σου και το διαζύγιο θα βγει σε βάρος της! Το Μανθούλη θα τον πάρουμε εμείς και θα τον αναλάβω εγώ και ο μικρός ας μείνει μαζί της, να κόψουνε το λαιμό τους να τον μεγαλώσουνε! Θα σου πει για τη διατροφή, μη και στα φάει όλα το παλιόσογο
- Τι λες καλέ μαμά τώρα;
- Πάει και τέλειωσε! Βασίλισσα την έκαμες με όλα τα καλά και είδες πως σου φέρθηκε! Άμα σ' αγαπούσε βρε χαζέ, θα το έκαμε αυτό; Εγώ γιατί δε χώρισα τον πατέρα σου που τσιλημπούρδιζε κι έκαμα υπομονή τόσα χρόνια, ε; Επειδής ήτανε ο άντρας μου και τον αγαπούσα, ούτε και σε σένα ήθελα να στερήσω το μπαμπά σου! Θα της τα πάρω όλα και θα τήνε αφήσω με τα ρούχα που φοράει, αν κι αυτά εσύ της τα πήρες! Να μείνει στην αυλή με τις γυναικούλες και να πλένεται στη σκάφη πάλι για να μάθει! Να το κάμει αυτό σε σένανε και να τήνε ξαναπάρεις στο σπίτι; Αν είναι δυνατόν! Θα πλερώσω όσο όσο για να τήνε ξεφορτωθείς μια και καλή την κατσιβέλα! Δε σε μεγάλωσα εγώ για να κακοπέσεις και να γελάει ο κόσμος με σένανε! Θα λένε πως έχεις και κάνα κουσούρι και σε εγκατέλειψε! Άστα πίσω σου όλα, ανάγκη δεν έχεις. Μόνο την υπογραφή σου θα βάλεις κι άλλο τίποτες δε χρειάζεται! Να φύγεις ήσυχος στο ταξίδι σου γιε μου και μη σε νοιάζει τίποτα, εγώ κι ο πατέρας σου να είμαστε καλά!

Η Διονυσία μελαγχολική όπως πάντα τους τελευταίους μήνες, έψησε καφεδάκια και κάθισε στο τραπεζάκι της κουζίνας. Κόρη κι εγγονή μιλούσαν όπως κάθε μέρα στην κάμαρα ψιθυριστά, για να μην ακούσουν τα παιδιά που έπαιζαν αμέριμνα. 
- Μαμά, τσ' είπα να μηνύσει τον άντρα τση να έρτει για να μιλήσουνε! Καλύτερα να τα πούνε κάπου μακριά από δω, μόνοι να είναι...
- Ναι κόρη μου, πολύ σωστά τα λες! Άιντε και θα με φάει κι εμένα ο καημός... Ό,τι ηγίνηκε, ηγίνηκε, θα πάνε ούλα καλά από δω και πέρα! Ηπήρανε το μάθημά τσους πια και θα προσέχει τη μάνα του ο άντρας τση! Ιδές που δεν ήρχεται μήτε για τα παιδιά και τα παγαίνει ο παππούς στο μπαμπά τσους... Να τόνε καλοπιάσει το Σταθούλη, ζωή μπροστά τσους έχουνε και δυο αγόρια να μεγαλώσουνε... Έτσι δεν είναι Αννίκα μου; Έλα κοκόνα μου, άκουε τη μαμά σου κι εμένανε... Με τον άντρα σου θα ζήσεις, όχι και με τη μάνα του!
- Αγανάκτησα νενέ μου με τα ρεζιλίκια που έκαμε η πεθερά μου! Θα του πω να αλλάξουμε και σπίτι, μήτε τη γειτονιά εκεί δε θέλω πια, ντρέπομαι πολύ...
- Ναι, αυτό να κάμετε! Να μην έχεις τσι κουτσομπόλες που μίλησε η πεθερά σου μες στα μούτρα σου και συχίζεσαι! Να βγω με τη Σασώ στοις δρόμοι να ιδούμε για άλλο σπίτι, ηξεύρεις πόσες πολυκατοικίες χαζεύουμε; Με τσι ωραίες βεράντες σαν και τη δικιά σας κι ηβλέπουνε κι αυτές στη θάλασσα!
Το χτύπημα στην πόρτα τους διέκοψε τη Λούλα. Ένας κύριος με κουστούμι και τσάντα στο χέρι, ακολουθούσε τη Νάνσυ που κουβαλούσε μια βαλίτσα.
- Ήρθα να πάρω τα πράματα του γιου μου και τα παιδιά να δουν το μπαμπά τους πριν φύγει! Εσύ πάρε το χαρτί από τον κύριο κι αύριο πρωί πρωί στο δικηγόρο, βάλαμε μπρος το διαζύγιο! Τα ρούχα σου θα τα μοιράσω στις φτωχούλες, να βάλουνε πάνω τους και τίποτες καλό, βγάλε και τα χρυσαφικά από το λαιμό και τα χέρια σου τώρα! Φταίει ο γιος μου που σε στόλισε και σε έκαμε κυρία, αλλά δε σου άξιζε ούτε πράμα ψεύτικο!
Η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι από τις φωνές της Λούλας που τη φώναζε αντροχωρίστρα και παλιογυναίκα. Τα παιδιά έκλαιγαν στην αγκαλιά της Αννίκας και δεν ήθελαν να τα πάρει η γιαγιά τους. Η Νάνσυ έβγαλε τρία χιλιάρικα και τα πέταξε στο τραπέζι.
- Αυτά είναι δώρο από μένα! Και να ξέρεις ότι το ένα παιδί θα το πάρουμε εμείς, να το μεγαλώσουμε όπως πρέπει! Ο Μανθούλης θα γίνει σαν τον πατέρα του! Για το μικρό θα σου στέλνει κάποια λεφτά κι εσύ κάμε τα κουμάντα σου! 
Το βαρύ χέρι της νταρντάνας Λούλας έπεσε στο κεφάλι της μικροκαμωμένης συμπεθέρας και οι βρισιές που ακολούθησαν την έκαναν να φύγει τρέχοντας. Κατέφυγε στο πατρικό της Μαγδαληνής κι η μητέρα της την περιέθαλψε.
- Μήνυση θα κάμω μαντάμ τση Λούλας! Δέκα χιλιάδες άφηκα για τη μάνα και  τα παιδιά να καλοπερνάνε κι αυτές με βρίσανε και με χτύπησε στο κεφάλι η τρελή!

Η Ασπασία πλήρωσε τα γλυκά που κέρασε στην Αννίκα και τα παιδιά. Απόγευμα Κυριακής, μια μέρα πριν το δικαστήριο, βγήκαν για να μιλήσουν.
- Φοβάμαι για το Μανθούλη μας, θέλει να τον πάρει...
- Μη βάζεις αυτές τις σκέψεις στο μυαλό σου βρε Αννίκα! Τα παιδιά μένουν με τη μάνα τους, έτσι θα σου πάρει το παιδί; Άστη να λέει, να δούμε αν τολμήσει να ξεστομίσει τέτοιο πράγμα αύριο! Τον άντρα σου θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος, ε;
- Ναι, αφού λείπει έτσι θα γίνει... Το περίμενες αυτό από το Στάθη βρε ξαδέρφη;
- Δε με άκουσες Αννίκα! Το μάθημα έπρεπε να το πάρει πριν φύγει, στο έλεγα! Όταν μπαρκάρισε, ήταν λογικό να τον κάνει η μάνα του ό,τι ήθελε! Όσο κι αν αγαπάει ένας άντρας τη γυναίκα του και να την εμπιστεύεται, όταν ταξιδεύει και μάθει άσχημα πράγματα αλλάζει το μυαλό του... Η πεθερά σου χαμπάρι δε θα έπαιρνε, δικαιώματα σου έδινε πάντα για να βρεις πάτημα! Το κακό κόβεται από τη ρίζα, αν το αφήσεις κι απλωθεί δεν το μαζεύεις εύκολα! Έτσι την έπαθες κι εσύ δυστυχώς... Αλλά διαζύγιο δε θα δούνε, όπως είπαμε θα κάνεις! Ο δικηγόρος είναι από τους καλύτερους και θα σε υποστηρίξει, αυτό είναι σίγουρο! Κατηγορούμενη η Θανασούλα είναι κι όχι εσύ που ήσουν υπόδειγμα καλής συζύγου! Άστη να λυσσάει και πρόσεχε να μη κάνει καμιά σκηνή η μάνα σου στο δικαστήριο, δε μας συμφέρει!
- Της είπα να μην έρθει αλλά δεν αλλάζει γνώμη. Με σέρνουνε στα δικαστήρια λέει κι αυτή θα κάθεται στο σπίτι; Φοβούμαι και τη νενέ μου μη πάθει τίποτα από τη στεναχώρια της, δε θέλει να πιστέψει πως ο γάμος μας χάλασε...
- Με τον καιρό δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα... Να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για σένα και τα παιδιά...
Άξιος και ικανός ο δικηγόρος που της σύστησε η Ασπασία, έβγαλε πολλές φορές την Αννίκα από τη δύσκολη θέση της. Η άλλη πλευρά έχοντας το ατού της συζύγου και μητέρας που εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη, χρησιμοποίησε κι ένα σωρό ακόμα κατηγορίες σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της γιαγιάς.
Χαμός έγινε όταν η Λούλα άκουσε να λένε ότι η κόρη της ήταν ξελογιασμένη κι ανίκανη να αναθρέψει τα παιδιά της...

20 σχόλια:

  1. Μωρέ και λίγες της δώσανε μαύρη έπρεπε να την κάνουν την Νάνση απ'το ξύλο που βάλθηκε να χωρίσει το ζευγάρι.Μα και ο Στάθης σκέτος μπουκομαμάς ήταν!


    Φιλιά θαλασσινά Μαίρη μου
    για καλό ΣβΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρέμασμα ήθελε η κακούργα Ζουζούκα μου, όχι απλά ξύλο!
    Μπουκομαμάς ήταν βέβαια ο Στάθης, έλυνε κι έδενε η μάνα του...

    Τα δροσερά φιλιά σου βάλσαμο, ανταποδίδω με όλη μου την αγάπη! Καλό και χαρούμενο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερουδια μαιρη μου με την υπεροχη γραφη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεραϊδομαγισσούλα μου σ' ευχαριστώ πολύ και σε φιλώ γλυκιά μου!

      Διαγραφή
  4. Μαιρούλα μου, στεναχωρέθηκα σήμερα με την εξέλιξη της ιστορίας. Αλλά να σου πω, φαινόταν το πράγμα οτι θα κατέληγε εκεί. Πολλά ανέχτηκε η Αννίκα για χάρη του μπουχέσα.
    περιμένω τη συνέχεια με αγωνία.
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου ναι, είχε παραγίνει το κακό...
      Ανέχτηκε πολλά η Αννίκα, όσο τους έβλεπε αγαπημένους η πεθερά σκύλιαζε, βρήκε και τα έκανε βέβαια με τον κανακάρη της που τον είχε στη φούστα της δεμένο.

      Φιλάκια πολλά κι από μένα, καλή εβδομάδα αγάπη μου!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα,Μαιρούλα μου!!!Ελπίζω να μην προχωρήσει το διαζύγιο,να είναι μόνο μια δοκιμασία της αγάπης τους.
    Πάντως της χρειάζεται ένα γερό μάθημα της Νάνσυς...
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

    Υ.Γ Ευχαριστώ για την κατανόηση που έδειξες.Με σκλάβωσες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Τριανταφυλλένιο μου Ρουλάκι!
      Έμειναν αρκετό καιρό χωριστά, αλλά και η Νάνσυ στην απομόνωση μέχρι τα γεράματά της. Το καλύτερο μάθημα ήταν αυτό, δεν τους έκανε και λίγα...

      Πολλή αγάπη και φιλάκια σου στέλνω!

      ΥΓ. Δε σε θέλω σκλαβωμένη, χανουμάκι είσαι; χα χα χα!

      Διαγραφή
  6. Νά μαι και εγω που ήρθα αθμαίνοντας. Μαιρούλα μου... να διαβασω την συνέχεια της ιστορίας... φανταζομαι την χαρά της για το χωρισμό τους ...βρέ πως τα καταφερε η αθεόφοβη!!!!δεν την πτόησε η κατακεφαλιά που έφαγε απο την Λούλα...αλλα νομίζω πως πίσω εχει η αχλαδα την ουρα... πω..πω...τι έχει να γίνει..!!!! παντως το ταλέντο φαινεται στο γραψινο...Μαιρούλα μου φιλώ σε ανυπόμονα για την συνέχεια
    υ.γ. θα μου πείς τι αναυπόμονα που έκενες 3 μερες να έρθεια να διαβασεις την συνέχεις .. δίκιο θα έχεις αλλα που θα το βρείς αγαπη μου...τι να πρωτοκάνω η γυναίκα;; εχω μεγαλη φαμίλια....ξαναφιλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλίτσα...αχαχαχαχααααα!!!
      Ασθμαίνοντας ήρθες, σχολιάζεις τη Νάνσυ πρώτα και μετά το τριήμερο που... καθυστέρησες! Δεν παίζεσαι!
      Να 'σαι καλά γλυκούλα μου, έφτιαξες το κέφι μου έτσι που τα λες - γράφεις!

      Αθεόφοβη, θρασύτατη, επίμονη, εγωίστρια, όλα τα... καλά είχε, η κατακεφαλιά θα τη φρενάριζε;
      Μέχρι και στα εγγόνια έκανε τα δικά της, περισσότερο στο Μανθούλη βέβαια.

      Να είσαι πάντα καλά αγάπη μου και να χαίρεσαι τη μεγάλη και ωραία φαμίλια σου!

      Σου στέλνω την αγάπη μου και πολλά φιλάκια!

      Διαγραφή
    2. ΜΑΙΡΟΎΛΑ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΈΚΠΛΗΞΗ..!!!!

      Διαγραφή
    3. Έρχομαι αμέσως Σμαραγδένια μου!!!

      Διαγραφή
  7. Καλά η πεθερά αλλά και αυτός ο γιος άβουλος τελείως,τα κακόμοιρα τα παιδιά τι έφταιγαν!
    Φιλιά και καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλό φθινόπωρο Ρενάκι μου!
      Όπως το λες, άβουλος ήταν και σίγουρα έφταιγε εκείνος που την άφηνε να αλωνίζει...

      Πολλά φιλάκια, καλημέρα!

      Διαγραφή
  8. Ax!! μου ξέφυγε αυτό το επεισόδιο,νόμιζα,μέσα στο ανακατεμα της επιστροφης μας από το Φανάρι τις δουλειές μου σε δύο σπίτια και αλλα πολλά ,οτι διάβασα το επεισόδιο που αυτήν την φορά είναι λυπηρό με το σκανδαλώδες ανακάτεμα της *επικίνδυνα λολοπαντιέρας*
    που τους οδηγεί σε διαζύγιο και μάλιστα τον ανήκουστο διαχωρισμό των παιδιών!Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό!!Αντε να δούμε την παράξενη εξέλιξη της ιστορίας.....
    Φιλιά πολλά με αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Εφούλα μου!
      Καλό φθινόπωρο γλυκιά μου, δύναμη και υγεία!
      Έπαθες τέτοιο πράγμα, να σου ξεφύγει επεισόδιο μέσα σε τόσες δουλειές δύο σπιτιών; Πω πω συμφορά!
      Λυπηρό και άδικο για το ζευγάρι και για το μικρό εγγονό της δυστυχώς... Το καλύτερο παιδί ήταν ο Χαρίτος.

      Φιλάκια πολλά στέλνω κι αγκαλιά μεγάλη για να χωρέσει γιαγιά και εγγονούλα!

      Διαγραφή
  9. κύριε ελεήσον πια..έλεος..αυτή δε τρώγεται με τίποτα... είμαι πολύ περίεργη να δω που θα καταλήξει αυτή η γυναίκα (Νάνση) αλλά δε θέλω να μου πεις..να έχω την αγωνία.. τα κατάφερε να μπει ανάμεσα στο ζευγάρι..κρίμα πάντως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τίποτα όμως! Ησυχία δεν είχε ποτέ!
      Μπήκε με τον τρόπο της και τους έκανε άνω κάτω...

      Διαγραφή