.

.
.

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κι ο άντρας θέλει τη φοβέρα!


Ντυμένη με γαλάζιο φόρεμα και άσπρη εσάρπα, συνάντησε τη Σουλτάνα και τη Μαρίκα.
- Πω πω πω! Μια ομορφιά είσαι γιαβρί μου, μάτι κακό μη σε πιάσει! 
Κάθισαν στο παραλιακό μαγαζί κι όλα σχεδόν τα αντρικά βλέμματα έπεσαν πάνω της.
- Δε με λες, ο άντρας σου σ' αρώτηξε πού πας, ε;
- Ναι... Τον είπα βόλτα! Πρώτη φορά βγαίνω μόνη μου, θα νομίζει που πήγα στου αδερφού μου να καθίσω με την Αλεξάνδρα. Πέρασα βέβαια κι από κει και την άφησα το παιδί...
- Καλά έκαμες! Άμα διει που περνάει η ώρα, θα τρέξει να σε ζητήσει και τότες θ' αναλάβει ο αδερφός σου, μιλημένος είναι... 
- Τον μιλάει με το ζόρι... Δεν έχει αποδείξεις λέει για να τον φερθεί όπως πρέπει...
- Σωστά σκέφτεται... Άκου Μαρίτσα μου, ένεκα της μεγάλης φιλίας κι εκτίμησης που έχω με τη νύφη σου απ' τα μικρά μας χρόνια, είπα να βοηθήσω κομμάτι την κατάσταση. Άλλη άμα ήτονε, θα την έλεγα την ιδέα μου και μόνο, άλλο δε θα ανακατευόμουν. Ήρτα μετά από τόσο καιρό και τη βρήκα σε κακό χάλι απ' τη στεναχώρια της, πάρα πολύ σ' αγαπάει να ξεύρεις!
- Κι εγώ την αγαπώ πολύ, πάρα πολύ! 
- Γι αυτό πάντα να την ακούς κοκόνα μου, το καλό σου θέλει... Με τη συμπεθέρα μου κάμουμε πολλοί περίπατοι και βίζιτες εδώ κι εκεί, έτσι έτυχε να πάμε σε κάτι συνάδελφοι του αντρός σου, σε δυο σπίτια. Όσα έμαθα ούλα την είπα και το ζήτημα είναι τώρα να μη χαλάσει το σπίτι σας. Άντριδοι λεβέντες κι όμορφοι είναι ζουλευτοί και πολλές τοις θέλουνε... Βλέπεις, δεν είναι ούλες οι γυναίκες τίμιες και καθώς πρέπει και δεν τις γνοιάζει άμα ο άλλος είναι παντρεμένος... Κι ο δικός σου να σε πω, καλά έκαμε και την παράτησε! Η πολλή γκρίνια δε φέρνει καλά τέλη, κορόιδο δεν ήτουνε να την πάρει! Είδε εσένα με ούλα σου τα ωραία και λωλάθηκε, σε πήρε και ταιριάξατε! Αυτή τόνε κάμει νούμερα αφού είδε τι έχασε κι εκείνος μπορεί στο βάθος να καμαρώνει, αυτό είναι... Επειδής όμως κι ο άντρας θέλει τη φοβέρα του, εσύ κάμε τον κομματάκι να σε ζουλέψει και θα διεις που θα περάσει αυτό το κακό πράμα... Άιντε να σε χαρώ! 

Ο Ζακόπουλος κοίταξε για πολλοστή φορά το κρεμαστό ρολόι στον τοίχο κι έσβησε ακόμα ένα τσιγάρο. 
<<Ακόμα στου αδερφού της είναι αν πήγε εκεί; Αλλά και πού αλλού να είναι, έχει και το παιδί μαζί της...>>
Με βήματα αργά έφτασε στο σπίτι του κουνιάδου του και δίστασε πριν χτυπήσει την πόρτα. Η Αλεξάνδρα τον περίμενε αλλά άφησε σκόπιμα να περάσουν λίγα λεπτά πριν ανοίξει.
- Δεν είναι εδώ η Μαρίτσα! Το παιδί κοιμάται μέσα και θα έρθει να το πάρει... 
Το αίμα στις φλέβες του άρχισε να παγώνει.
- Κι αφού δεν είναι εδώ πού πήγε;
- Δεν ξέρω, δε με είπε... 
- Η ώρα έντεκα και είναι στο δρόμο μόνη της Αλεξάνδρα; 
Η βροντερή φωνή του συζύγου της ακούστηκε κοφτή κι αυστηρή κάνοντάς τον να μετανιώσει που πήγε.
- Μόνη της ή με καλή παρέα Ζακόπουλε! Αφού εσύ δε νοιάζεσαι για την αδερφή μου και της κάμεις τη ζωή μαύρη με τις ερωτοδουλειές σου και δεν ξεμυτάτε μήτε στην πόρτα, καλά έκαμε κι αυτή! Έπρεπε να τα περιμένεις αυτά! 
- Εγώ δεν...
- Κουβέντα δεν ακούω! Βουίζει ο τόπος για σένα και τη Βουδούρη! Άμα ο άντρας της τη δώκει διαζύγιο να την πάρεις να ησυχάσει κι αυτή κι εσύ κι εμείς! Αυτό θα γίνει! Και μη θαρρείς που θα το έχεις δίπορτο κι η αδερφή μου θα κάθεται να μαραζώνει!
Ορμηνεμένη η Μαρίτσα από τη Σουλτάνα μπήκε γελαστή, δείχνοντας ευχαριστημένη, σα να μη συνέβαινε τίποτα. Ο άντρας της την κοιτούσε έκπληκτος.
- Πού ήσουν;
- Περίπατο! 
Έβγαλε τα παπούτσια της κι αγκάλιασε την Αλεξάνδρα.
- Να κοιμηθώ εδώ γιατί ίσα που με βαστούν τα πόδια μου; Δε φαντάζεσαι πόση ώρα χόρευα!
- Θα πάρουμε το παιδί και θα πάμε στο σπίτι μας! 
- Στο σπίτι μας θα έρθουμε αύριο πια... Άμε στο καλό τώρα εσύ!
 Έφυγε βρίζοντας μέσα απ' τα δόντια του. Ο αδερφός της κι η Αλεξάνδρα την αγκάλιασαν στοργικά.
- Αυτό ήταν! Πήρε το μάθημά του και θα γίνει αρνάκι! 



Η Σουλτάνα άνοιξε το παράθυρο κι ανέπνευσε ηδονικά το φρέσκο πρωινό αεράκι. 
- Νωρίς είναι ακόμα συμπεθέρα μου, κάτσε τζάνουμ κομματάκι να χουζουρέψεις. Θα πάω ίσα με του Θόδωρου να συνεννοηθούμε για τα πράματα, να με φύγει η έγνοια κι έρχουμαι σε μισή ωρίτσα... Άμα ψήσω τα καφεδάκια μας θα σε φωνάξω!
Ντύθηκε βιαστικά και χτένισε προσεκτικά τα μαλλιά της. Της έστειλε φιλί και βγήκε σκουπίζοντας τα παραπονεμένα δάκρυα που έτρεχαν καυτά στα ροδαλά της μάγουλα.
- Αχ σπιτάκι μου... Όσο ήμουν στη Σμύρνη ήξευρα που με περίμενες να έρτω να σε διω... Τώρα θα φύγω σ' άλλο τόπο κι εσύ θα έχεις άλλη νοικοκυρά... Εδώ ήρτα νύφη, εδώ μεγάλωσα τα παιδιά μου, εδώ οι χαρές κι οι πίκρες... Αχ Γιωργάκη μου, πασά μου, πού είσαι... Μεγάλος ο πόνος μου και πού να τόνε πω...  
Η Αρχοντούλα, η νύφη της, την αγκάλιασε στοργικά. 
Πιε το καφεδάκι σου και μη γνοιάζεσαι για τίποτες... Ούλα θα τα βολέψουμε, κοκόνα μου, άλλο μη κλαις... Έχεις πολλές χαρές να διεις μπροστά σου, το γιο σου θα παντρέψεις και πολλοί δικοί μας θα βρεις στην Ελλάδα... Θα διεις που θα έρτουμε κι εμείς σε κάμποσο καιρό! 
- Αλήθεια με λέγεις νύφη μου; 
- Ναι μπρε Σουλτάνα μου, ρώτηξε και τον αδερφό σου! Είναι λένε πολύ ωραία στην Αθήνα! Θα παγαίνετε και στο βουνό και στη θάλασσα, ούλα κοντά είναι! Ο Περαίας έχει λιμάνι πολύ μεγάλο και φεύγουνε συνέχεια βαπόρια δια τα νησιά. Και σε μια ώρα παγαίνεις και σε πέντε και σε δέκα, όπου τραβάει η καρδιά σου! Κι όποτε θες, έρχεσαι κι εδώ στην Πόλη, κοντά είναι για!
- Έτσι με λένε και τα παιδιά μου κι οι αδερφάδες μου, που δεν πάμε δα και στην Αμερική...  Άιντε, να παγαίνω τώρα, να μην είναι μονάχη κι η συμπεθέρα μου και τα λέμε πάλι αύριο... 
- Πολλά φιλιά να τη δώκεις, χρυσή γυναίκα! 
Η Μαρίκα φορώντας τη ρόμπα της, έκανε το πρωινό της μποτέ
Σηκώθηκες κοκόνα μου; Να ξεντυθώ και βάζω το μπρίκι στη φωτιά!
Η Αλεξάνδρα χτύπησε διακριτικά την πόρτα τη στιγμή που γύριζαν τα κουπάκια.
- Μπρε καλώς τη μας, καλημέρα! 
- Καλημέρα! Ήρθα να σας πω τα νέα... 
- Τι έχεις γιαβρί μου κι είσαι ταραγμένη;
Τους είπε τα γεγονότα από την ώρα που πήγε ο Ζακόπουλος μέχρι που έφυγε. 
- Πολύ καλά τον έκαμε!
- Από νωρίς που η Μαρίτσα πήγε στο σπίτι με το παιδί, γίνεται μέγας σκοτωμός! 
- Λογικό είναι... Εσύ όμως απέ πού το έμαθες τζάνουμ;
- Με τα πρόλαβε μια γειτόνισσά τους, μεγάλη κουτσομπόλα! Ρεζιλίκι Σουλτάνα μου!
- Μη γνοιάζεσαι γι αυτά, τα σημερινά κουσέλια γρήγορα ξεχνιούνται και βγαίνουνε άλλα, φρέσκα... 
- Να δούμε πού θα πάει αυτό... Λες να βγει κάτι καλό τελικά;
- Θα ξεκαθαρίσει το πράμα! Έτσι κι αλλιώς, αυτή η κατάσταση άλλο δεν πάγαινε! Όσο μαράζωνε η κοπέλα μέσα τοις τέσσερις τοίχοι με ούλη την αγωνία και τη στεναχώρια της, καθούτανε κι αυτός με το μυαλό σε δυο γυναίκες... Και δεν είχε μονάχα το μυαλό του σε δυο εδώ που τα λέμε! Το σπίτι του να χαλάσει δε θέλει, τον έκαμε κι η γυναίκα του αυτή την πλάκα και φοβάται που θα τη χάσει! Χώρια που απέ τοις φίλοι θα άκουσε και κάτι, αφού είπα που θα τον δώκει πόδι!
Η Μαρίκα συμφώνησε και της είπε λόγια παρηγοριάς.
- Τα περάσαμε κι εμείς κι ηξεύρω τσι άσχημες καταστάσεις... Να ιδείς που θα σιάξουνε όλα κι άμα ανταμώσουμε με το καλό στην Ελλάδα πια, μόνο γι αυτό δε θα μιλούμε!
Η Αλεξάνδρα ένιωσε καλύτερα με τα λόγια τους. Ακόμα μια έξοδο θα έκανε η κουνιάδα της μαζί τους, μια μέρα πριν φύγουν για τη Σμύρνη, ίσα για να τρομοκρατηθεί ο Ζακόπουλος... 

Η Ανθούλα ήπιε την τελευταία γουλιά του εξαιρετικού σε γεύση και χρώμα λικέρ. 
- Τελικά τι έγινε με το ζευγάρι;
- Τρελάθηκε αυτός άμα είδε που η γυναίκα του έφευγε! Τον είπε, νέα είμαι και δε θα περάσει έτσι η ζωή μου κλεισμένη μέσα και να μη μπορώ να βγω με τον άντρα μου ίσα με την οξώπορτα! Άμα θέλεις την άλλη να πας να τη βρεις κι εγώ θα σιάξω τη ζωή μου μ' έναν άλλο άντρα! Και να σκεφτείς που δεν ήξευρε ότι είχανε κοιμηθεί μαζί... Την είπε που δεν τρέχει τίποτις μαζί της, αμά δασκαλεμένη απ' τη Σουλτάνα το τράβηξε για να διει αυτός που δεν αστειεύεται και δε σηκώνει τέτοια πράματα... Εκείνος έστρωσε, μπαίνανε και βγαίνανεεπήγανε και στις εξοχές κι ούλα καλά εδείχνανε. Η άλλη ζόρικια όμως, πού να το βάλει κάτου! Απέ δω το πάγαινε, απέ κει το έφερνε, ούλο και βλεπόντουσαν, κατάλαβες; Να σε πω και το χειρότερο, θες; Την έστειλε ένα γράμμα που την έλεγε εμείς έχομε σχέση, γλήγορα θα σε αφήκει να μείκουμε μαζί! Έφυε η Μαρίτσα με το παιδί και πήγε ευθύς στου αδερφού της, απάνου που ετοιμαζούντουσαν για να έρτουν εδώ κι αυτοί!
- Πω πω πω! Κι η Αλεξάνδρα;
- Τι να έκαμνε κι αυτή η κοπέλα για; Της τρελής εγινούτανε στο σπίτι της! Φωνές, φασαρίες, κλάματα, λόγια, άστα! Μαζί να την πάρουνε που ήθελε εκείνη  πράμα αδύνατον, είχε και το παιδί κι ο πατέρας εκεί έμνησκε... Αφού ο Ζακόπουλος έπεσε πάλι στα πόδια της και την έλεγε που είναι τρελή και δε γένηκε τίποτις, τον έφερε στο αμήν!
- Τότε ετοιμαζόμαστε και φεύγουμε στην Ελλάδα με τον αδερφό και τη νύφη μου!
- Έτσι ξαφνικά; Και τι θα πω στους γονείς μου, θα πάθει η μαμά μου κάνα κακό!
- Σε αφήνω τράτο ένα μήνα, ούτε μέρα παραπάνω! Ή μαζί φεύγουμε ή μόνη με το παιδί και θα βάλω δικηγόρο! 
Κάπου εκεί χάθηκαν με τη Σουλτάνα που είχε ήδη εγκατασταθεί στην Αθήνα. Ο καιρός περνούσε γρήγορα κι η Αλεξάνδρα έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να ηρεμήσει τέσσερα σπίτια που είχαν γίνει άνω κάτω. Της Μαρίτσας, το δικό της και των πεθερικών τους... 
Ήρτανε τελικά, μονιασμένο το αντρόγυνο! Μείκανε κι οι άλλοι εκεί ίσα με να ξεμπλέξει αυτός με τη γυναίκα του Βουδούρη... Η Μαρίτσα δεν τοις άφηνε να φύγουνε, είχε τη νύφη και τον αδερφό της παρηγοριά... Βάσανα, πολλά βάσανα βρήκανε τοις αθρώποι... 
- Η αδερφή σου προσαρμόστηκε εύκολα εδώ;
- Ναι η αλήθεια... Ούλοι κοντά μαζωμένοι, δεν έμεικε χωρίς εμάς για να την κακοφανεί! Άσε που έσμιξε και δυο ζευγάρια στη Σμύρνη πριν φύγουνε! 
- Κουμπάρα;
- 'Οχι, βρήκε γαμπρούς σε δυο ξαδερφάδες που θα μνήσκανε στο ράφι κι είχανε καημό μεγάλο οι μαμάδες τους! 
- Σε είκοσι μέρες; 
- Βέβαια! Θα σε τα πω να γελάσεις!
- Είμαι όλη αυτιά! Χα χα χα!




  




14 σχόλια:

  1. ΄Μια χαρά τα κατάφερε η Σουλτάνα και μάζεψε τον "γαμπρό".
    Τελικά η καπατσοσύνη νικά πάντα.
    Είναι να το'χει η γυναίκα τελικά!

    Καλή εβδομάδα Μαιρούλα μου
    με πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζουζούκα μου γλυκιά η Σουλτάνα ήταν η καπατσοσύνη προσωποποιημένη! Έπαιρνε αμέτρητες στροφές το μυαλό της και τα κατάφερνε πάντα σχεδόν!

      Καλή εβδομάδα αγάπη μου και να εύχεσαι γρήγορα να μου περάσει η...κουλαμάρα που δε μου επιτρέπει να γράφω...
      Φιλάκια πολλά πολλά!!!

      Διαγραφή
  2. μαιρουλα μου γλυκια σε παρακολουθω ανελιπως τι νομιζης βρε οτι σε ξεχασα? αργησες να γραψης λιγο αλλα το ευχαριστηθηκα το γραπτο σου οπως παντα!!! φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοφούλα μου αγαπημένη, δε φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι που σε βλέπω! Άργησα να γράψω λόγω της τενοντίτιδας που με ταλαιπωρεί, έμεινα πίσω κι από τις συχνές μου επισκεψούλες και μου λείπουν...

      Να είσαι πάντα καλά κορίτσι μου, πολλά φιλάκια στέλνω σε σένα και την πριγκίπισσα!!!

      Διαγραφή
  3. Μόλις έκατσα Μαιρούλα μου και απόλαυσα την τσαχπινιά και την πονηράδα των γυναικών ..αμά τά θελε ο κ... ς του του Ζακόπουλου τι νόμιζε πως θα την έβγαζε έτσι;..χιχι. καλά τούκανε η Μαρίτσα.... .....
    Υγ. και εμεις αυτόν τον καιρο έχουμε κατι προβληματακια υγείας..για αυτό και εχω χαθεί και εγώ... θα τα πουμε στο τηλέφωνο.. φιλάκιααααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαιρούλα μου να χαίρεσαι τον Μιχάλη σου να ειναι γερός δυνατος .. και πολύχρονος.. και του χρόνου να είστε καλά .. φιλακιααααα χρονια πολλά..!!!!

      Διαγραφή
    2. Ότι τα ήθελε, τα ήθελε Ρουλίτσα μου και πήρε το μάθημά του!
      Η σοφή Σουλτάνα έδωσε και πάλι τη λύση...χα χα χα!

      Με το καλό κι εύχομαι σύντομα να ξεπεραστούν και να ξεχαστούν όλα χαρά μου...
      Καλή εβδομάδα να ξημερώσει, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές καρδούλα μου!
      Υγεία και χαρά πάντα στην οικογένεια και τους αγαπημένους σου!

      Πολλή αγάπη και φιλιά σου στέλνω!

      Διαγραφή
  4. καρδια μου έχω καιρό να περασω απο το σπιτικό σου το φιλόξενο τωρα που κατασταλαξαμε θα εχω συντροφια μου τις υπέροχες αναρτησεις σου ολο τουτο το καιρό σε φιλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το χαρούμενο κορίτσι μου!
      Κι εγώ περιμένω να δω με ησυχία τις χριστουγεννιάτικες ομορφιές που μας παρουσιάζεις, δεν έχω προλάβει...

      Να έχεις μια όμορφη μέρα ψυχούλα μου, φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  5. Είχα καιρό να σε διαβάσω και μου έλειψες!!! Αμά καλά του εκανε του ατιμου. Να δουμε τώρα θα ξανακοιτάξει αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την όμορφη μανούλα!
      Δεν ξανακοίταξε ο άτιμος, φοβόταν μη τον διώξει η γυναίκα του...χα χα χα!

      Φιλάκια, καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Μαιρούλα μου αγαπημένη καλώς ξαναβρισκόμαστε !!! Χάρμα το κείμενό σου όπως πάντα, απολαυστικό μέχρι την τελευταία λέξη.
    Σε φιλώ πολύ
    Σόφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το Σοφάκι μου!
      Σ΄ ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου γλυκό, θα έρθω για καφεδάκι με την ησυχία μου ν' απολαύσω κι εγώ τη σίγουρα καταπληκτική σου ιστορία!

      Πολλή αγάπη και φιλιά!

      Διαγραφή