.

.
.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Σήκω χόρεψε κουκλί μου!


- Πολύ ωραία τα περάσαμε Μυρτούλα μου, τι να σε λέω! Τι μέρη ήταν αυτά, τι νερά, τι πράσινο... Έλα μπρε να πιούμε ένα καφεδάκι να σε τα πω, να διεις τι γένηκε με την άτιμη τη Σουλτάνα στο πούλμαν μέσα! Χα χα χα! Σε περιμένω, έψησα κι ένα κεκάκι με σοκολατίτσα και σ' έχω στην άκρη το κομμάτι σου! 

Ενθουσιασμένη κι ανανεωμένη μιλούσε η Ανθούλα, που τελικά πήγε στην εκδρομή για καλή της τύχη και κακή του Γιάννη, που δεν ήθελε πολλά πολλά με την κουνιάδα του. Τα εισιτήρια και τα περισσότερα γεύματα, πληρώθηκαν από τη Σουλτάνα κι έτσι η αδερφή της δεν ξόδεψε πολλά χρήματα, αφού ήταν ξανά πολύ  στριμωγμένη οικονομικά λόγω της λόξας του γιου τους κι ο πατέρας τον υποστήριζε όπως πάντα. Σε μπελάδες τους είχε βάλει για πολλοστή φορά, αλλά στην αδερφή της δεν είπε τίποτα, γιατί "ποιος θα την άκουγε μετά..." 

- Τι ωραία η Έδεσσα! Εκεί που είχε τα νερά τα τρεχούμενα, να μπεις μια βουτιά και να δροσίζεσαι σ' ερχούτανε
- Να σε πάρει ο καταρράκτης και να βρεθείς στη Νάουσα! Πλάκα έχεις κυρά Ανθούλα, χα χα χα!
- Και η Νάουσα, πολύ με άρεσε και η Βέροια, επήαμε κι εκεί στις κουβέρτες για! Κάτσε να σε δείξω μια που με πήρε η αδερφή μου, να διεις ομορφιά! 
- Με γεια, καλό χειμώνα! Για πες μου τι έκανε η Σουλτάνα μέσα στο πούλμαν, τον καφέ έλεγε τελικά; 
- Α! Θα σε τα πω απ' την αρχή, απέ τα πριν ξεκινήσουμε, να γελάσεις! 

Ξύπνησε πρωί πρωί ο Αλέκος, για να πάει τη μητέρα του στο πρακτορείο. Τσάκισε δυο ζαμπονοτυρόπιτες στο δρόμο και φτάνοντας εκεί συναντήθηκαν με τη Σουλτάνα και τη Θεοφανώ. Η θεία του, μασούλαγε ένα κουλουράκι και μιλούσε τσαχπίνικα με τον οδηγό. 
- Έλα τώρα μπρε πασά μου, τι με λες που μυρίζει ο παστουρμάς; Τα χέρια με κόψανε οι τσάντες κι είπα να τις αφήκω μέσα ωσότου φύγουμε, τι μυρίζει και δεν επιτρέπεται πρωί πρωί με λες, ε;  Άμα σε δώκω να δοκιμάσεις, να διεις που θα με ζητήσεις κι άλλο! Γκιουζελίμ παλικάρι είσαι, πως σε λένε για; Παντρεμένος είσαι, για λεύτερος; Καλή τύχη να ΄χεις Γρηγόρη μου, την καλύτερη να πάρεις!
Σουλτάνα με λένε εμένανε και είμαι απέ την Πόλη! Απέ δω η αδερφή μου η Άνθω και η καλή μου φίλη και γειτόνισσα, η Θεοφανώ. Πάρε κουλουράκι, έλα! 

Φορτωμένη πήγε, με τρεις βαλίτσες στο χώρο αποσκευών κι αμέτρητες τσάντες πάνω και κάτω από το κάθισμα. Ίσα ίσα βολεύτηκε με τρεις σακούλες επιπλέον στα πόδια της. Οι συνταξιδιώτες, μύριζαν στον αέρα τις νοστιμιές της πολίτικης κουζίνας, στις οκτώ το πρωί και κάποιες κυρίες έδειξαν να δυσανασχετούν, αλλά η Σουλτάνα έκανε το κορόιδο και χασκογελούσε
- Άμα τα βγάλω όξω, θα σας πω εγώ ψωριάρες! Άντε διείτε τις άντρες σας που λιγουρεύουνται!

- Γιαβάς γιαβάς* πασά μου, μη τρέχεις, ναι; Παναγίτσα μου, καλό δρόμο να 'χουμε! 

Με το που ξεκίνησαν, βγήκαν τα κουλουράκια, τα κρουασάν, τα μπισκότα, το κέικ. Το μεγάλο θερμός με το ζεστό καφέ, "για ν' ανοίξει το μάτι" μοιράστηκε στα ποτηράκια με τα παρελκόμενα σε χαρτοπετσέτες, στους περισσότερους συνεπιβάτες. Σε μια ώρα, η Σουλτάνα είχε ήδη αγαπηθεί απ' όλους. 
- Από μένααααα που είμαι σαραντάρηηηηηηης, λίγα θα δώκεις, πολλά θα πάρεις..... Ωραίος ο Πάριος για πρωινό ταξίδι, ε; Μετά θ' ακούσουμε τα μερακλίδικα, έχω φέρει κασέτες για! 
Γύρισε το κεφάλι της στο πίσω κάθισμα που καθόταν ένας συμπαθητικός κύριος και του πρόσφερε ένα ακόμα κομμάτι κέικ.
- Τώρα που λέει σαραντάρης, δε με λέτε κύριε Μπάμπη μου, εσείς πως και δεν τήνε περάσατε ακόμα την κουλούρα;
- Δεν έτυχε κυρία Σουλτάνα...
- Τι δεν έτυχε καλέ; Όποιος κάθεται και περιμένει να τον χτυπήσει η τύχη την πόρτα, προκοπές δεν κάνει για! Τώρα που ακόμα βαστιέσαι καλά, να βρεις μια καλή κοπέλα, να προλάβει να σε κάνει και κάνα παιδάκι! Η μοναξιά, καλό πράμα δεν είναι! Διε εμένανε, μπορεί να έχασα τον άντρα μου, αμά έχω παιδιά κι αγγόνια, δεν έμεικα μονάχη στη ζωή! Μια χαρά άθρωπος είσαι, ομορφάντρας, τι σε λείπει; Έτσι να κάνεις μια, διπλός θα γυρίσεις στην Αθήνα! 
- Μη κοιτάς τα χρόνια μου λοιποοοοοοον, ο άντρας πρέπει να 'χει παρελθοοοοοοον.... Καλά τα λέει για! Άνθω, για την κόρη της Γιωργίτσας τη μεγάλη, καλός με φαίνεται, τι λες εσύ;
- Τι να σε πω... Με αρέσει και μένα η αλήθεια, αψηλός, γελαστός, ωραίος είναι... Πατημένα τα πενήντα, μη σε πω και παραπάνω είναι!

- Κάτσε να μάθουμε και τα υπόλοιπα και θα διούμε αν αξίζει... Έπειτα και η Άννα τα 'χει περάσει τα σαράντα, μεγαλοκοπέλα είναι για!

Στην πρώτη στάση που έκαναν για καφέ, του την έπεσε από δίπλα η Σουλτάνα. 

- Κύριε Μπάμπη μου, έλα να κάτσεις μαζί μας να πιεις το καφεδάκι σου, καλή η παρεούλα σου, έλα που σε λέω! 

- Τόνε ξεσκόνισε η άτιμη, με τρόπο βέβαια! Χα χα χα! Λογιστής, με δικό του γραφείο παρακαλώ! Παράδες καλοί βγάνει, απέ τον πατέρα του έχει βρει τη δουλειά και πήρε πολύ πελατεία κι όλο τον έρχουνται κι άλλοι!

Εταξίδευε για να πάει να διει κάτι φίλους του απάνου που έχει. Να οδηγήσει δε μπορούσε, επειδής είχε στραμπουλίσει κομμάτι το χέρι του και πονούσε ο καημένος και πήρε τη θέση ενός φίλου του, που κάτι τον έτυχε και δε μπόρεσε να πάει την εκδρομή. Τόνε είπε να πας εσύ, μη πάνε χαμένοι τόσοι παράδες κι άμα δε θες, μην ακολουθήσεις στα άλλα τα μέρη, μείκε με τις άλλοι να το γλεντήσετε.
- Και πως θα γίνει η γνωριμία; Που θα τον ξαναδείτε και πως θα του πασάρει τη νύφη; 
- Α! Τον πήρε την κάρτα του, για να τόνε συστήσει είπε και να τον στέλνει πελατεία! Την Άννα έτσι θα τήνε γνωρίσει για! Άσε που τα 'φτιαξε και σε μια χήρα μ' ένα συνταξιούχο, χήρος και στεκούμενος καλά κι αυτός! 
- Χα χα χα! Πως καλέ κυρία Ανθούλα, για πες! 
- Απάνου στις χοροί και τα φαγιά! Άμα η ώρα περνούσε στο πούλμαν, νανουριζούτανε ο κόσμος κι εκείνη να σε πω τι έκανε η άτιμη! Το ντέφι είχε πάρει μαζί της, ακούς; Ακούω να λες! 

Ανάμεσα στα αμέτρητα μπολάκια και πακετάκια με τις λιχουδιές για τη "λιγούρα" είχε τυλίξει προσεκτικά το ντέφι, για να μην ακούγεται ο ήχος του όσο σκάλιζε κι έβγαζε τα διάφορα. 
Όσο έβλεπε χουζουρεμένους τους συνεπιβάτες καθόταν στα καρφιά. 
- Εκδρομή πάμε καλέ, για σε μνημόσυνο, όξω απέ δω; Όλα τα κοιμήσικα τραγούδια ακούσαμε, τώρα θα τον δείξω εγώ τον οδηγό μας! 
- Βγάνει που λες κάτι κασέτες, γιομίζει κι ένα σακουλάκι με φαγιά και σηκώνεται και πάει εμπρός! Κάτι τον έλεγε ψου ψου και σε λίγο να τα τσιφτετέλια, όξω φωνή! Αρχινίζει τα παλαμάκια και τα όπα όπα, βγάνει και το μπουκάλι με το ούζο και τις μεζέδες και γύρναγε όλο το αυτοκίνητο και τις κέρναγε όλοι! 

Καραπιπερίμ, αμάν έσμερ σεκερίμ, έφτασαν στα Τέμπη. Η Σουλτάνα είχε βγάλει το ντέφι και γινόταν πανικός! Το πούλμαν έσφυζε από ζωή, ο παστουρμάς, το κοτόπουλο, τα πιτάκια και τα λουκάνικα έδιναν κι έπαιρναν. Τα αστεία, τα γέλια, τα πειράγματα, οι λάγνες ματιές της χήρας στον καλοστεκούμενο ηλικιωμένο συνταξιούχο που έκαναν τις τρεις γυναίκες να χαχανίζουν και να σιγοψιθυρίζουν διάφορα.

Άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ, σταμάτησαν και κατέβηκε αναψοκοκκινισμένη. Προσκύνησαν στο εκκλησάκι την εικόνα της Αγίας Παρασκευής, χάζεψαν τους πάγκους, ήπιαν και μια δροσερή  πορτοκαλάδα. Ο κύριος Μπάμπης, αγόρασε τρία μπουκάλια ούζο ακόμα και παγωμένα νερά για τη συνέχεια.
Η Σουλτάνα, ανανέωσε το κόκκινο κραγιονάκι της, έβαλε και λίγη κολόνια που κουβαλούσε πάντα στην τσάντα της κι ανέβηκε κουνιστή και λυγιστή, συζητώντας με το συνταξιούχο. 
- Έτσι που τα λες κύριε Χαρίλαε, κακό πράμα να χάνεις τον άθρωπό σου... Νέα συχωρέθηκε η γυναίκα σου, τήνε τίμησες τόσα χρόνια, καιρός όμως να διεις ξανά τη ζωή με άλλο μάτι, άκου που σε λέω!

 Δε με λες, τη σύνταξή σου μόνος σου τήνε τρως; Και πόσα να φας, ένα ξερό κορμί για; Παίρνεις και καλοί παράδες, σε φτάνουνε να τις γλεντήσεις και να βάνεις και στο μπεζαχτά! Ακόμα είσαι νέος, βαστούνε τα κότσια σου, να πας κι εκδρομές και σε ταβερνίτσες ωραίες με οργανάκια και περίπατοι, αμά όχι μονάχος σαν το κούτσουρο! Να βρεις μια γυναίκα, να 'ναι καλή και να σε κοιτάξει στα πίσω πίσω εδώ που τα λέμε. Να, σαν την κυρία Αγγέλα, είδες τι αριστοκρατική κυρία που είναι; Κορμοδεμένη, αψηλή, λουσάτη, με το γέλιο στο στόμα, νοικοκυρεμένη πολύ δείχνει κι εγώ δε λαθεύω!

Και να σε πω, τώρα μεταξύ μας που τα λέμε, σας κοιτούσα και σκεπτούμουνα πόσο θα ταιριάζετε! Χήρα αυτή, χήρος εσύ, να σμίξετε τις μοναξιές σας.Τα παιδιά σου, θαρρείς που θα έρθουνε από την Αμερική, να σε κοιτάξουνε; Αμ δε! Όσο σε βαστούνε τα ποδάρια σου, ανάγκη δεν έχεις κανένανε, αργότερα, σε κάνα γηροκομείο σε βλέπω... 

- Μιλάς σοβαρά; Τον ρώτησε αν τρώει μόνος του τη σύνταξη και μετά μπήκε στο θέμα; Χα χα χα χα! Το Θεό της δεν έχει! 

- Πρώτα τον πήρε λόγια, για να διει άμα βαστιέται και μετά του το πέταξε! Χα χα χα! Στη ΔΕΗ δούλευε, είχε καλή θέση και η σύνταξη μεγάλη βέβαια! Τόνε γλυκοκοίταζε η Αγγέλα, με τρόπο βέβαια, αμά κι αυτουνού το 'λεγε η περδικούλα του! Μοναχός του επήε αυτός την εκδρομή, η άλλη με μια ξαδέρφη της ήτουνε και την ανιψιά της, αμά να σε πω, ωραία κυρία! Ξέρεις, απέ κείνες τις γυναίκες τις καλοζωισμένες, με τον αέρα να πούμε. Παιδιά δεν έχει, δυο έχασε που ΄χε μείκει έγκυος, αμά πολύ σκυλού είναι! 
- Σκυλάδικα τραγούδια ακούει η μαντάμ; Πάει η σύνταξη του Χαρίλαου, στα μπουζουκομάγαζα τρίτης κατηγορίας θα την τρώει... 
- Όχι μπρε Μυρτούλα, σκυλού σε λέω, αγαπάει πολύ τις σκύλοι κι έχει κάμποσοι στο σπίτι της! 
- Α! Τώρα κατάλαβα! Αμ κι εσύ, έτσι που το είπες, σκυλού... Πόσους έχει, σας είπε;
- Έξι! 
- Έξι; Να της ζήσουν! Μέσα στο σπίτι;
- Όχι, έχει μεγάλο μπαχτσέ και μείσκουν εκεί, στο σπίτι δε μπαίνουνε, μόνο τα δυο κούτσικα, του σαλονιού που λέμε. Τις λύκοι τις έχει όξω. Και την λέει η Σουλτάνα, μπρε συ, μπα κι έρτει ο Χαρίλαος καμιά μέρα σπίτι σου για κάνα καφεδάκι και τον φάνε κάνα ποδάρι και μείκει κουτσός; Θα τα δέσω την είπε! Χα χα χα, θα πνιγώ απέ τα γέλια! Κι εμάς εκάλεσε να πάμε, αλλάξανε με την αδερφή μου τελέφωνα

Γυφτοπούλα μου γλυκιά, μου 'χεις κλέψει την καρδιά κι άντε στην υγειά μας! 
- Θεοφανίτσααααααα! Πιάσε τζιέρι μου και τα υπόλοιπα μπουρεκάκια, διε κι αν μείκανε άλλοι κιοφτέδες! Μπρε κυρία Αγγέλα, έλα κομματάκι πιο δω να σε δώκω μεζέ! Δεν κάθεσαι καλά εκεί μπροστά, δεν τήνε χάνεις την ξαδέρφη σου! Έλα μπρε να σε χορέψω, μια ζωή την έχουμε, να το γλεντήζουμε που και που! Τώρα θα διεις που θα μπει μετά το άλλο τραγούδι, ίσιαμε να καταπιείς τη βούκα σου. 
Σήκωσε το ντέφι ψηλά και τράβηξε τη ζουμερή χήρα κοντά της.
- Σήκω χόρεψε κουκλί μου, να σε διω να σε χαρωωωωω
Έφερνε γύρους την τροφαντή της περιφέρεια, μουρμούριζε και την Αγγέλα.
- Κουνήσου κομμάτι μπρε, στρωμένη δουλειά θα με χαλάσεις; Μια γύρα τη μέση σου, να σε λιμπιστεί ο Χαρίλαος, τον μίλησα κι ενδιαφέρεται σε λέω! Τώρα που έχει πιει και τα ουζάκια του και τον ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, είναι ευκαιρία!
Όπααααααα νινανινανάϊ νινανάί νάϊ!!!!!!! Με τα μάτια σε τρώει...νινανάϊ γιαβρούμ νινανάϊ νάϊιιιιιιιιι...θα σε ρίξω κατά λάθος, άμα πούμε το πρέπει λίγο να χαρούμε, έχε το νου σου!

Έτσι κι έγινε! Μέχρι να καταλάβει η Αγγέλα που ήταν αμάθητη σ' αυτά, ένα δυνατό κούνημα του γοφού της Σουλτάνας, την έριξε στο κάθισμα, στην αγκαλιά του Χαρίλαου! Χίλιες φορές ζήτησε συγγνώμη, ντροπιασμένη και κατακόκκινη, αλλά ο συμπαθής συνταξιούχος της χαμογελούσε καθησυχαστικά και παραμέρισε διακριτικά στη διπλανή θέση.
- Εκεί έμεικε η Αγγέλα! Η ξαδέρφη της, την είπε τη Σουλτάνα, που ευτυχώς που την έριξε κατά λάθος στον άθρωπο, να ξεφύγει το μυαλό της κομμάτι απέ τις σκύλοι! Χα χα χα χα!
- Αυτό που καταλαβαίνω είναι, ότι όποια δεν βρίσκει άντρα, να καταφύγει στη Σουλτάνα! Σαν τη θεία από το Σικάγο ένα πράγμα...
- Ναι για! Πρώτα τις ξεψαχνίζει τις γαμπροί, να διει τα σχετικά και μετά βουρ! Και στην Πόλη, πολλά τέτοια έκανε. Άμα έβλεπε μαχμουρλούδες* τις κοπέλες, αυτή αναλάμβανε! Ατσίδα σε όλα της, μέχρι και παπάδες παντρεύει!
- Δεν έχω καμία αμφιβολία!





Γιαβάς γιαβάς - Σιγά σιγά 

Μαχμουρλούδες - Κοιμισμένες




14 σχόλια:

  1. Όπααααααα νινανινανάϊ νινανάί νάϊ!!!!!!!νινανάϊ γιαβρούμ νινανάϊ νάϊιιιιιιιιι...!!!!! δεν υπάρχεις λέμε!!!! πρωί πρωί βρε με τον καφέ!!!!ΧΑ!ΧΑ! παστουρμάδες και ντέφια!!!!ΧΑ!...ζαλίστηκα η γυναικα!! αλήθεια σε λέω σαν να ήμουνα μέσα στο λεωφορείο...βρε Σουλτάνα μη σπρώχνεις...εγώ έχω άντρα καλεεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!

    καλο μηνα κοριτσάρα μου με υγεία!!!!

    Τα χεράκια πως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούνα λίγο το κορμί σουουουου νινανάϊ γιαβρούμ νινανάϊ νάϊιιιιιιι!
      Το πρωί πήγαιναν γιαβάς γιαβάς με Πάριο, καφεδάκι και τα συνοδευτικά τους. Κατά τις δώδεκα βγήκαν το ντέφι και οι παστουρμάδες!
      Κι εσύ μπρε ζεβζέκα, αφού βλέπεις πρωί πρωί "σήκω χόρεψε κουκλί μου" τι περίμενες για, Δήμητρα Γαλάνη; Πιες το καφεδάκι σου, βάλε μετά ένα διπλό ουζάκι με μεζέ και διάβασε! Χα χα χα χα!
      Για να έχεις άντρα, δε σε σπρώχνει "κατά λάθος" μην ανησυχείς...χιχιχιχι οργίασε η Πολίτισσα!

      Καλό μήνα Ελενάκι μου να έχουμε, υγεία πάνω απ' όλα!
      Τα χεράκια με πονάνε ακόμα δυστυχώς...Άστα...απογοητευμένη είμαι...

      Φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο άτιμη Σουλτάνα...Καφέ-αμάν το έκανε το πούλμαν...χαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπιδάκι μου, στον αέρα το σήκωσε!!! Πάντα στις εκδρομές, αυτά έκανε!
      Χα χα χα χα!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Μαιρούλα μου, και χόρεψα και μερικά κιλά απ'τις νοστιμιές και τ'αρώματα της Σουλτάνας μας πήρα. Ναι όντως, υπέροχος ο παστουρμάς αλλά όσα μπάνια και όσα αρώματα να βάλεις μετά αυτός αν δεν ξεθυμάνει ρεζίλι σε κάνει. Εδώ τα παιδιά στο Γυράδικο χρησιμοποιούν αυτό το τσεμενι (μοσχοσίταρο) που δίνει όλο το άρωμα στον παστουρμά και με άλλο τρόπο. Οταν περισέψουν γίγαντες ρίχνουν αρκετό από αυτό μέσα και τα πολτοποιούν με το μπαστούνι ξέρεις ποιό, και γίνεται ένα σαλτσικό ή αλλιώς dip πολύ ανατολίτικο. Φιλιά πολλά σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά έκανες και χόρεψες Μαιρούλα μου, έχασες και τις θερμίδες από το "λιτό κολατσιό" της Σουλτάνας!
    Να σου πω, τον τρώω πολύ τον παστουρμά, να ξέρεις ότι μυρίζει πολύ λιγότερο από το θαυματουργό - θεραπευτικό σκόρδο.
    Καλού κακού βέβαια, αν έχω κάπου να πάω τον αποφεύγω...
    Το τσεμένι, είναι μοσχοσίταρο με μπαχαρικά, πολύ πιπέρι και σκόρδο. Σκέτο το μοσχοσίταρο, σε κόκους, το χρησιμοποιώ σε πολλά φαγητά, λόγω των ιδιοτήτων του. Πάντως αν το βγάλεις όπως τα παιδιά εκεί και το πολτοποιήσεις, σίγουρα είναι νοστιμότατο, βέβαια ταιριάζει θαυμάσια και με τους γίγαντες.

    Φιλάκια κι από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασα υπέροχα σαν να ήμουν κι εγώ σ'αυτήν την εκδρομή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φλωρίτσα μου, ήταν πολύ ωραία η διαδρομή, σε λίγο φτάνουμεεεε!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Αχ μπρε,Σουλτάνα,τι με έκανες!!!Με ξεσήκωσες κι εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες, είδες; Δε γλυτώνεις απ' την τσαχπίνα Πολίτισσα!

      Φιλάκια Τριανταφυλλένια μου!

      Διαγραφή
  7. Αμ εμενα ;; δεν με ξεσήκωσες νομίζεις;;; αυτές ειναι εκδρομες ...να σου μείνουν αξέχαστες.....αχ!!!! βρε σουλτάνα... καλο μηνα Μαιρούλα παντα χαρούμενη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξέχαστες, όντως! Ούτε που κατάλαβαν πότε έφτασαν, με τα γέλια και τους χορούς!

      Καλό μήνα κοπέλα μου, υγεία και χαρά στο σπιτικό σου!

      Διαγραφή
  8. Χάρηκα που ήρθες !
    Και γράφεις και ωραία !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και για μένα μεγάλη χαρά!!!

    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή